040 209 50 50 Contact

Stationsplein 2 , Eindhoven

Kaart Brochure
€ 155,- per m² per jaar excl. btw Kantoorruimte 603 m2 | In units vanaf 285 m2
.
.
.

Omschrijving

CENTRAAL STATION TE EINDHOVEN

Totaal ca. 603 m2 kantoorruimte, te huur per laag vanaf circa 285 m²

TE HUUR € 155,00 per m2 per jaar exclusief BTW

OMSCHRIJVING OBJECT
Algemeen
Het betreft twee unieke kantooretages in het karakteristieke, Rijksmonumentale gedeelte (bouwjaar 1956 / architect Koen van der Gaast) van de Zuidhal op Eindhoven Centraal Station. De ruimtes zijn fraai gesitueerd op de 1e en 2e verdieping pal boven de hoofdtunnel van het Centraal Station. Vanaf de balustrade aan de voorzijde wordt uitgekeken op de centrale hal en de tegenover gesitueerde stationsrestauratie. Vanuit de kantoren heeft men over de gehele achterzijde grote raampartijen met uniek uitzicht op het treinemplacement. Er kan met recht worden gesproken over een kantoorobject dat uniek is in zijn soort, qua look-and-feel maar zeker ook qua locatie. Een ideale plek voor bedrijven die, naast de optimale bereikbaarheid met openbaar vervoer, huisvesting als visitekaartje en inspiratiebron voor hun activiteiten willen laten dienen!

Voor verhuur zijn de volgende ruimten beschikbaar, waarbij deelverhuur vanaf ca. 285 m² mogelijk is.

Verdieping Omschrijving Oppervlakten*
1e etage Kantoorruimte 285 m2
2e etage kantoorruimte 318 m2
Totaal 603 m²

*noot: oppervlakten v.v.o. inclusief aandeel (naar rato) in gemeenschappelijke ruimten, o.a. galerij, toiletgroepen, pantry.

LOCATIE
Bereikbaarheid
Door de ligging in het Centraal Station en aan de busterminal ‘Neckerspoel’ is de bereikbaarheid met openbaar vervoer optimaal en uniek in zijn soort te noemen. Bovendien is er sprake van zeer uitgebreide fietsenstallingen in en naast het station. Derhalve een ideale optie voor bedrijven die duurzame vervoersoplossingen hoog in het vaandel hebben staan.

Door de ligging in hartje centrum van Eindhoven zijn de kantoorruimtes vanuit diverse richtingen goed bereikbaar met eigen vervoer. De Kennedylaan en Boschdijk zijn goede in- en uitvalswegen vanuit noordelijke en westelijke richting, evenals de Fuutlaan die als toegangsweg vanaf de Rondweg naar Eindhoven CS fungeert.

Parkeren
De mogelijkheid bestaat om tot maximaal 10 parkeerplaatsen bij te huren op het parkeerterrein Neckerspoel aan de noordzijde van het CS. De huurprijs bedraagt € 1.250,00 per plaats per jaar exclusief btw. Daarnaast zijn er diverse openbare parkeermogelijkheden in de directe omgeving, waaronder het parkeren middels parkeerabonnement in Q-park ‘Kennedyplein’ of openbaar parkeren op één van de terreinen in de omgeving. Desgewenst kunnen op enige loopafstand
aan de Fuutlaan op het NS-terrein een nader te bepalen aantal parkeerplaatsen worden bijgehuurd.

Omgevingsfactoren
De kantooretages maken deel uit van het (inpandige) monumentale deel van de Zuidhal van Eindhoven Centraal Station. De Zuidhal ligt aan de centrumzijde van het spooremplacement vrijwel direct grenzend aan het kernwinkelgebied. Station Eindhoven heeft de afgelopen jaren een ingrijpende uitbreiding en metamorfose ondergaan waarmee ook het horeca- en winkelarsenaal flink is uitgebreid. In de Zuidhal bevindt zich behalve het NS reizigersloket en GWK ook het Coffeelab en een Jumbo City.

Het gebied rondom het stationsplein aan de zuidzijde wordt de komende jaren herontwikkeld tot een zeer hoogwaardig, binnenstedelijk kantoor- en woongebied met de komst van nieuwbouwontwikkelingen ‘Lichthoven’, ‘The Edge’ en District-E op het VVV-terrein. Aan de noordzijde bevindt zich hoofdbusstation ‘Neckerspoel’ en het ‘Kennedy Business District’ met een verzameling van aansprekende kantoorgebouwen waar gerenommeerde (inter)nationale partijen zijn gevestigd, zoals KPN, VGZ, Taylor Wessing, Deutsche Bank, Regus, Regardz Business Centers, Kadaster, BCN en HERE Europe. De TU/e Campus bevindt zich ook aan de noordzijde op slechts vijf minuten lopen. Kortom, in alle opzichten de meest dynamische plek van Eindhoven en de Brainport regio!

OPLEVERINGSNIVEAU
De kantoorruimte zal in basis als volgt worden opgeleverd:
• Bouwkundig plafond (beton of stuc) en betonbalken (desgewenst in kleur te schilderen);
• Bouwkundige wanden voorzien van glad stucwerk;
• De voorgevel aan de galerijzijde is opgetrokken uit fraai, karakteristiek metselwerk van verblendstenen met markante bovenlichten van staal met glasinzetten;
• Geëgaliseerde betonvloer t.b.v. aanbrengen nader te bepalen vloerafwerking;
• Vrije hoogte kantoren 1e etage circa 3,10 meter en 2e etage circa 3,50 meter;
• Houten buitenkozijnen en ramen met dubbele beglazing;
• Vloerverwarming en -koeling via centrale WKO-installatie;
• Per laag een pantryvoorziening;
• Per laag een vernieuwde dubbele toiletgroep;
• Brandpreventieapparatuur middels brandmeldinstallatie en basis sprinkllernet;
• Basismeterkast per laag;

Een nadere indeling en afbouw is nog specifiek door en naar wens van huurder(s) aan te passen in overleg met verhuurder.

HUURGEGEVENS
Huurprijs
€ 155,00 per m² per jaar, te vermeerderen met btw.

Huurtermijn
Vijf (5) jaar en telkens verlengingsperioden van vijf (5) jaar.

Opzegtermijn
Twaalf (12) maanden voorafgaande aan de expiratiedatum, wederzijds opzegbaar.

BTW
Er wordt geopteerd voor een met btw belaste verhuur.

Zekerheidsstelling
Doorlopende bankgarantie of waarborgsom ter grootte van 3 maanden huur inclusief servicekosten en inclusief btw.

Indexering
Jaarlijks, voor het eerst één jaar na huuringangsdatum, op basis van de wijziging van het maandprijsindexcijfer volgens de consumentenprijsindex (CPI), reeks CPI voor alle huishoudens (2015=100), gepubliceerd door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De huurprijs zal nimmer minder bedragen dan de huurprijs van het voorafgaande jaar.

Voorschot servicekosten
Een voorschot bedrag van € 40,00 per m2 per jaar, te vermeerderen met btw, op basis van nacalculatie jaarlijks te verrekenen.

Betalingen
Per drie (3) maanden vooruit.

Aanvaarding
Aanvaarding per direct mogelijk.

Huurovereenkomst
Huurovereenkomst volgens NS-model kantoorruimte en andere bedrijfsruimte in de zin van artikel 7:230a BW.

Disclaimer
Deze brochure is door ons kantoor met de meeste zorg samengesteld aan de hand van de door de verhuurder aan ons ter hand gestelde gegevens en tekeningen. Derhalve kunnen wij geen garanties verstrekken, noch kunnen wij op enigerlei wijze eventuele aansprakelijkheid voor deze gegevens aanvaarden

LeesVerberg volledige omschrijving

Kenmerken

Gebouwnaam Centraal Station

Status Beschikbaar

Servicekosten per m² per jaar € 40,-

Bouwjaar 1990

Bouwvorm Bestaande bouw

Energielabel C

Voorzieningen Toilet
Pantry

BekijkVerberg alle kenmerken

Interesse?
Maak een afspraak

Susan Hoens – van den Hurk


Kantoorruimte
Telefoon 06 41 43 41 01
Whatsapp

Locatie

Stationsplein 2, Eindhoven

Reviews

Communcatie is helder en de vaart blijft er goed in. Fijn om met Zoë te werken!

Arlo

Ik ben Erik Stock van Place for Bizz, samenwerkingspartner van The Key. De samenwerking verloopt heel goed met Zoë Fliervoet, korte lijnen en een heel prettig contact. Er wordt snel geschakeld en afspraak is afspraak.

Erik Stock
Place for Bizz

Van oriëntatie tot aan afronding heel plezierig en efficiënt ondersteund door The Key. De ideale plek voor ons kantoor gevonden en heel vlot de procedure doorlopen – waarvoor hartelijk dank!

Patricia Beks
Directrice Tech to Market

Samen op zoek naar jouw nieuwe werkplek!